Van Brijesta naar Hvar.

31 mei 2024 - Jelsa, Kroatië

Maandag 27 mei. Vandaag rijden weeen prachtige kustroute en komen terecht in Brijesta. Het ligt aan een baai waar oesters en mosselen worden gevangen. Je raadt het al 's avonds moest Johanna mosselen eten in het plaatselijke restaurant. Wanneer jullie in de buurt zijn zeer aan te bevelen restaurant Konoba Feral Brijesta.

Dinsdag 28 mei rijden we door en willen met de ferry oversteken naar het eiland Hvar. Wanneer we tegen twaalven aankomen bij de ferry vaart de ferry net weg. We moeten ongeveer 2 uur wachten voor de volgende. We besluiten de tijd te doden met een lunch. Even na enen vraag ik Johanna hoe laat het is, maar we hebben onze telefoons en horloge in de camper laten liggen. Gevraagd aan 2 meiden achter ons en kwamen zodoende met elkaar in gesprek. Ze bleken uit de VS te komen en willen ook naar Hvar. Ik vertel ze dat ze dan een probleem hebben want op Hvar rijdt geen trein en bussen zeer sporadisch. Dan gaan we met de taxi zeiden ze. Nu moet je weten dat dit een afstand is van 70 km. We besluiten Tess en Sophie een lift te geven, iets wat ŵe nooit doen. Ook de meiden hadden hun bedenkingen maar gingen toch overstag na het zien van de mooie foto's van onze kleinkinderen in de camper 🥰 Ze waren echter dolgelukkig toen we ze in Stari Grad afzetten en ze nog maar zo'n 15 km. met de taxi naar stad Hvar moesten. Wij rijden naar Vrboska waar we een prachtig plekje vinden aan de kust. We gaan hier een paar dagen lekker genieten van de zon, zee en BBQ tot dat we weer moeten vetrekken voor boodschappen 😎

1. Cisca en Marcel:
    31 mei 2024
    Wat zijn jullie toch een schatjes dat jullie de dames hebben mee genomen 😜
    De foto’s spreken weer voor zich
    Mooi 🤩
  2. Anja Prinsen: